Fed Bézs Könyv: mérsékelt növekedés az amerikai gazdaságban

Mérsékelt ütemben növekedett az amerikai gazdaság júniusban és július elején - olvasható az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed 12 körzetének szerdán ismertetett közös jelentésében, az úgynevezett Bézs Könyvben.
MTI-Eco, 2012. július 18. szerda, 21:42
Fotó: Napi.hu

A jelentés kiemeli, hogy a foglalkoztatási szint igen szerényen javult a legtöbb körzetben, és mérsékelt volt az inflációs nyomás, részben a szerény bérnyomás miatt. A vizsgált tizenkét körzet többségében mérséklődött a kiskereskedelmi forgalom növekedése, és az ország középnyugati vidékét komoly szárazság sújtotta.

A dokumentum rámutatott arra, hogy a valamivel több mint egy hónapban általános javulás volt érzékelhető a lakóingatlan-piacon a megelőző másfél hónaphoz képest. Eközben a feldolgozóipar teljesítménye továbbra is csak szerényen nőtt a legtöbb körzetben. Az időszakban mérsékelten bővült a hitelkereslet és a jelzáloghitelezés.

A Fed évente nyolcszor adja ki az amerikai gazdaság állapotáról szóló jelentését.
A Bézs Könyv megállapításait figyelembe veszi majd a Fed kamatdöntő nyíltpiaci bizottsága (FOMC), amely legközelebb augusztus 1-jén fejezi be kétnapos ülését.

HOZZÁSZÓLÁSOK