Fed: folytatódott a növekedés, csak az erős dollár tesz be

Február közepétől március végéig tovább erősödött a gazdaság aktivitása az Egyesült Államokban, de az erős dollár és alacsony olajárak kedvezőtlenül érintették a feldolgozóipart - állapította meg legfrissebb jelentésében az amerikai jegybank.
portfolio.hu, 2015. április 15. szerda, 21:24
Fotó: Reuters

A Bézs-könyvnek keresztelt jelentés szerint a Fed legtöbb regionális tagbankja mérsékeltnek illetve szerénynek látja a gazdaság növekedését.

Az ipari termékek iránti kereslet vegyesnek bizonyult a jelenlegi jelentési periódus alatt. A szektor gyengébb teljesítménye az erős dollárnak, az olajárak alakulásának és a kedvezőtlen téli időjárásnak is köszönhető a Fed szerint.

A munkaerőpiac kapcsán úgy látják, annak helyzete stabil és egy szerény javulás is tapasztalható volt. Számos körzetben munkaszüneteltetésekről számoltak be az alacsony olaj- és gázárak hatásaihoz kapcsolódóan. Megjegyzik, nehézséget okoz a megfelelően képzett munkaerő felkutatása - erről többen is beszámoltak. Mérsékelt bérnyomásról, és inflációs nyomásról is beszámolt néhány régió.

A legtöbb körzetben magasabb kiskereskedelmi termékforgalomról számoltak be, amit részben az alacsonyabb energiaáraknak köszönhetően növekvő megtakarítások is indokolhatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw2, 2015.04.16 00:34

Ja, erről beszéltem akkor, amikor valaki meg akarta magyarázni hogy a FED majd kamatot emel és akkor szar lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html