Fed: lassult az amerikai gazdaság élénkülése

Lassult az amerikai gazdaság élénkülése júniusban, illetve július elején az Egyesült Államok legnagyobb részén - olvasható az amerikai jegybank 12 körzetének szerdán ismertetett közös jelentésében, az úgynevezett Bézs Könyvben.
MTI-Eco, 2011. július 27. szerda, 21:47
Fotó:

A július 15-én lezárt felmérés rámutatott ugyanakkor arra is, hogy számos körzetben mérséklődni kezdett az inflációs nyomás az előző másfél hónaphoz képest.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntő Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) legközelebbi, augusztus 9-i ülésére elkészített dokumentum szerint a feldolgozóipar kilátása összességében továbbra is kedvező, a vállalatok ugyanakkor óvatosabban folytatnak beruházásokat.

A lakossági költekezés a vizsgált időszakban némileg nőtt, ami elsősorban az energiaárak mérséklődésére vezethető vissza az előző másfél hónaphoz viszonyítva.

A munkaerőpiacon nincs észlelhető javulás, kormányzati adat szerint júniusban igen kevés új munkahely jött létre.

A Bézs könyv megállapításaira tovább nőtt a New York-i értéktőzsde irányadó mutatóinak a vesztesége. Egyebek között a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe mínusz 1 százalékon állt harminc perccel a jelentés ismertetését követően a korábbi 0,8 veszteség után.

HOZZÁSZÓLÁSOK