Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát is összezavarta a Pesti Srácok hétfői késő délutáni cikke, amely idézte Kásler Miklós szavait egy háttérbeszélgetéséről. A lap eredeti tudósítása szerint a tárca vezetője arról beszélt, hogy lecserél majd tucatnyi kórházigazgatót azok közül, akik kórháza a legnagyobb adósságot halmozta fel - írja a Népszava. A hír, hogy legalább tízen, és éppen a legadósodottabbak közül lapátra kerülnek erőset "ütött" az intézményvezetők körében.

Az érintettek hiába telefonálgattak körbe-körbe, a miniszter bejelentésének hátteréről, a döntés előkészítéséről senki nem tudott semmit - folytatódik a napilap beszámolója. A potenciális érintettek között voltak, akik azonnal felhívták a kormánypárt helyi választókerületi elnökét, hogy tájékozódjanak, illetve védelmet kérjenek.

Az ötszázmillió forint feletti adósságot felhalmozó kórházak között több fővárosi intézmény és több nagy megyei kórház is van. Csakhogy ezek mindegyike mögött erős választókerületi elnökök, miniszteriális támogatók állnak. Úgy tudni, hogy a politikai beavatkozások nyomán kedd délre a miniszter tízes listája hét "amúgy is nyugdíjas korú" gazdasági igazgató cseréjére és három kisebb intézmény főigazgatócseréjére "szelídült."

Hogy az erős emberek léptek, az abból is kiderült, hogy a Pesti Srácok eredeti írását még hétfőn este fél nyolc körül módosították: kikerült belőle a tíz kórházigazgató eltávolítására utaló rész, csak jövőbeni eshetőségként szerepelt benne néhány kórházvezetői poszt meghirdetése.