Fél a repüléstől? Mutatjuk, van-e oka rá

Világszerte 67-en vesztették életüket repülőgép-szerencsétlenségben tavaly, miközben 3,7 milliárd légi utas repkedett a levegőben. Nagy kereskedelmi utasszállító repülőgép egy sem zuhant le, így 2017 a polgári repülés legbiztonságosabb éve volt - írta az MTI híre alapján a 444.hu.
Szepesi Anita, 2018. január 1. hétfő, 13:21
Fotó: Pixabay

Összesen 9 halálos kimenetelű repülőgép-szerencsétlenség történt 2017-ben, a halálos áldozatok száma pedig 67 volt a Repülésbiztonsági Hálózat (Aviaton Safety Network) adatai szerint - olvasható a portál cikkében. Ilyen kevés áldozatot még soha nem követelt a repülés.

A jelentés emlékeztetett arra, hogy 2016-ban polgári repülőgépek 16 balesetet szenvedtek, 303 halálos áldozattal fedélzeteiken.

A polgári légi közlekedés biztonsága 1997, azaz a biztonsági intézkedések szigorítása óta folyamatosan javul.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

betabeta1, 2018.01.01 14:16

ha levonjuk az összes kisebb, és veszélyesebb járatokon elhunytakat, a magánrepülőket, és az azon utazókat, meg a sport, és egyéb repülőszerencsétlenségeket, és csak a legnagyobb társaságok legbiztosnágosabb járatait nézzük, de nem számoljuk a katonai okok miatt lezuhant gépeket, akkor mindössze 67-en vesztették életüket repülőgép-szerencsétlenségben
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html