Fél évszázados rekord dőlt meg az USA-ban

Az Egyesült Államokban a 16-24 év közötti korosztály munkanélküliségi rátája 9,6 százalékra csökkent júliusban az egy évvel korábbi 11,5 százalékról, ez a legkedvezőbb adat 1969 nyara óta - írja az MTI az amerikai munkaügyi minisztérium szerdai közlése nyomán.
Szász Péter, 2017. augusztus 16. szerda, 21:06
Fotó: Pixabay

A 16-24 év közötti korosztály munkanélküliségi rátáját azért kísérik figyelemmel a gazdasági szakértők, mert a mutató a nyári munkát vállaló vagy aktívan munkát kereső tanulókat is tartalmazza az egész évben dolgozókon kívül.

A történelmi mélypont jelentőségét némileg csökkenti, hogy idén júliusban jóval kisebb arányban (60,6 százalék) kerestek nyári munkát az amerikai 16-24 év közötti diákok, mint például 1989-ben, amikor ugyanez az arány 77,5 százalék volt - közölte a The Wall Street Journal internetes kiadása szerdán.

A 16-24 év közötti korosztály alacsony munkanélküliségi aránya is a szűkülő amerikai munkaerőpiac bizonyítéka.

A munkanélküliségi ráta a várakozásoknak megfelelően 4,3 százalékra, tizenhat éves mélypontra csökkent júliusban az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics (BLS) adatai szerint.

Olvassa el, mitől tartanak a profik az USA-ban.

HOZZÁSZÓLÁSOK