Feléledt a műkincspiac - lecsaptak a Picassóra

Újabb rekordokat ért el a műkincs-kereskedelem, London történetének legnagyobb aukciója történt a héten. A Christie's árverésén összesen 230 millió font értékben keltek el műtárgyak.
NAPI, 2010. június 24. csütörtök, 15:22
Fotó:

A Christie's legutóbbi aukcióján elkelt legdrágább festmény Picasso Angel Fernandez de Sotóról festett portréja volt, ami 34,7 millió fontért cserélt gazdát - írja a BBC. A spanyol festő kék periódusából származó, az Andrew Lloyd Webber művészeti alapítvány tulajdonában lévő képért 30-40 millió font közötti összeget várt az aukciósház. A Christie's szerint a portré évtizedek óta a legfontosabb kalapács alá kerülő művészeti alkotás.

Az összesen 230 millió fontos becsült forgalmú árverésen Manet, Van Gogh és Magritte képei is kalapács alá kerültek, nem sikerült azonban eladni Monet egyik felkínált festményét sem. A Christie's aukciójának forgalma, amely így is európai rekordot hozhat - megelőzve a Sotheby's februári, 147 millió fontos forgalmú árverését - még mindig jócskán alulmúlja a válság előtti időszakban megszokottat.

Az árak emelkedését jelzi, hogy a múlt hónapban New Yorkban Picasso egyik képe rekordértéket, 106 millió dollárt ért el.

HOZZÁSZÓLÁSOK