Félelemkeltés zajlik a görög ügyben?

Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetiközi Valutaalap (IMF) igazgatója szerint nem kell a görög válság továbbterjedésére számítani.
Kasnyik Márton, 2010. március 8. hétfő, 11:32
Fotó:

Az IMF igazgatója szerint felesleges félelemkeltés a görögországi válság többi magas államadóssággal rendelkező eurózóna-tagországra - például Spanyolországra, Portugáliára vagy Írországra - való továbbterjedésével riogatni.

Strauss-Kahn szerint a görög problémák a határokon belül maradnak, és minden bizonnyal az eurózóna kielégítően rendezni tudja a helyzetet; azonban az IMF is készen áll segíteni, ha erre szükség lesz.

Korábban Nicolas Sarkozy francia elnök minden korábbinál egyértelműbb nyilatkoztatot tett Görögország pénzügyi kisegítésének lehetősége mellett. "Intézkedéseket tudunk megvalósítani, készek vagyunk, elszántak vagyunk" - fogalmazott Sarkozy.

Holger Schmieding, a Bank of America-Merrill Lynch londoni vezető európai közgazdásza szerint Németország és Franciaország egyfajta jó-zsaru-rossz-zsaru játékot játszik, mivel a német politikusok jóval szigorúbban nyilatkoznak a görög kiigazítások értékelésekor, mint francia kollégái22

HOZZÁSZÓLÁSOK