Felfüggesztette a magyar szarvasmarha exportot Törökország

Felfüggesztette a magyar szarvasmarha bevitelét Törökország - erősítette meg a Magyar Nemzet információját a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) ügyvezető igazgatója.
MTI-Eco, 2011. december 6. kedd, 08:24
Fotó: Napi.hu

A lap keddi számában Wagenhoffer Zsombor, a MÁSZ ügyvezető igazgatójának beszámolója alapján arról ír, hogy a török hatóság több olyan esettel találkozott, amikor egyetlen Magyarországon kiállított dokumentummal többször exportáltak szarvasmarhát Magyarországról Törökországba.

A háttérben az áll, hogy a szomszédos országokból állategészségügyi okokból nem vásárolnak marhát a török vevők, ezért ott 30-50 százalékkal olcsóbbak az állatok. "Így okkal gyanakodhatunk arra, hogy a szomszédos országok valamelyikében felvásárolt marhát adták el magyar papírokkal a török vevőknek" - írja a Magyar Nemzet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

GregoriusMagnus, 2011.12.06 13:24

Véleményem szerint még Törökországnak sincs akkora politikai ereje, hogy felfüggessze a magyar szarvasmarha exportot. Hacsak nem egyedül Törökországba exportálunk szarvasmarhát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html