Félnek a rendőrök, védelemre szorulhatnak

A rendőrök elképzelhetőnek tartják, hogy szükség szerint iskolaőri munkára fogják őket, még olyanokat is befoghatnak, akik nem hivatásos rendőrök, hanem polgári alkalmazottak.
Komócsin Sándor, 2020. augusztus 3. hétfő, 08:13
Fotó: Police.hu

A rendőrök attól tartanak, hogy ha nem lesz elég alkalmas ember az iskolaőri munkára jelentkezők között, akkor az állományból vezényelnek majd át kollégákat az oktatási intézményekbe - mondta a Népszavának a Dávid Tibor, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) főtitkár-helyettese. Erről több kapitányságról, Budapestről és vidékről is érkezett hozzájuk panasz, ráadásul nem csak a hivatásos állomány tagjai aggódnak emiatt, hanem az ezen a körön kívül eső rendőrségi munkavállalók is.

Dávid Tibor jogi védelmet ígért az aggódó tagoknak, azonban azt is megjegyezte, hogy a jogszabályok lehetőséget adnak az átvezénylésre. Az iskolaőrök is helyet kaptak ugyanis a rendőrök jogviszonyáról szóló 2015-ös szolgálati törvényben. Az átvezénylés ráadásul országon belül bárhol történhet, miközben a rendőrök nem csak az esetleges költözés miatt idegenkednek az iskolaőri feladatoktól. Az egy hónapig tartó pedagógiai-pszichológiai felkészítés ugyanis egy profi rendőrnek is kevés lenne az átálláshoz.

Az iskolaőri munka egyébként nem lehet túl vonzó a már leszerelt rendőröknek sem: akik alkalmasak lennének a feladatra, azok most is többet keresnek az őröknek ígért havi bruttó 220-230 ezer forintnál. Az idősebb volt rendőrök a fizikai-mentális teszteken vérezhetnének el. Az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK) nem cáfolta az átvezénylés lehetőségét a napilapnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.08.03 12:53

Ezt bizony jól látják a rendőrök. Ugyanis az iskolaőrök is a rendőrség állományába tartoznak és a BRFK-ról, illetve a Megyei Rendőr-főkapitányságról kapják Ők is fizetésüket. Vagyis a főnökeik ugyanazok lesznek.

Tehát ami a cikkben le van írva az bizony minden gond nélkül megtörténhet, csak parancsnoki akarat kell hozzá.
Mondjuk nem tudom, hogy ezen mit lázadnak, mert valószínűleg iskolaőrként más dolguk nem nagyon lesz, mint a munkaidő végét várni minden nap. Nem kell 40 fokban ácsorogni az út mellet, vagy éjszaka félhülye kocsmatöltelékekkel és bulituristákkal vesződni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.08.03 10:52

Tényleg, mi van a celebekkel?
Sírnak, hogy nem koncertezhetnek. Ki kell őket képezni iskolaőrnek, nem támogatást adni. Ha munka van, minden van, celebkém.
Ott van az a sok kigyúrt, tetkós repper, akik mindig gengszterkednek a klipben és a szövegben. Lehet menni suliba keménykedni. :DD
Ganxsta és a kartell, mint suliőr. Meg a Majka. Meg Stohl alezredes, úgyis képzett Tűzvonalas.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.08.03 10:46

Védjük meg rendőreinket!
A sok munkanélküliből képezzünk rendőrvédőket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html