Félnek az oroszok Orbán tervétől

Az orosz gázmonopólium számára komoly veszélyt jelent, hogy Magyarország csatlakozni szándékozik az Azerbajdzsán, Grúzia és Románia által tervezett, Oroszországot elkerülő AGRI gázvezetékhez, mert ez azzal járhat, hogy nem vásárol földgázt a Déli áramlat vezetékből - továbbá Horvátország és Szerbia sem, amellyel egyesíti gázszállítási rendszerét - írta szerdán a Kommerszant című orosz lap.
NAPI, MTI-Eco, 2010. szeptember 15. szerda, 08:26
Fotó:

A Kommerszant a kedden Bakuban tartott azeri-grúz-román csúcsról beszámolva megállapította: a gázvezetékhez egyelőre nem készültek tervek, de még megvalósíthatósági tanulmány sem. A lap szerint Oroszország nem akadályozza majd a vezeték kiépülését, mivel ezzel kevesebb gáz jut a Nabuccóba. Szakértőket idézve azonban megállapította: a magyar csatlakozás a Gazprom dél- és kelet-európai piacainak részleges elvesztéséhez vezet.

Orbán Viktor, magyar miniszterelnök bakui tárgyalásain jelezte aláírásával, hogy Magyarország részt akar venni az AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania Interconnection) projektben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.15 09:44

Minnél több gázvezeték haladjon át Magyarországon. ( Gyurcsány mondta by the way ) !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html