Felpörögtek a kitoloncolások Németországban

Németország tavaly 80 ezer menekültet toloncolt ki, ami rekordnak számít. Ez a szám 2017-ben várhatóan tovább növekszik, Merkelék ugyanis így szereznék vissza a szavazók bizalmát a szeptemberi választások előtt - írja a Reutersre hivatkozva az Index.
Domokos Erika, 2017. február 19. vasárnap, 17:43
Fotó: MTI/EPA

A német kancellár és Kereszténydemokrata pártja folyamatosan veszített a támogatottságából 2015 óta, amikor Angela Merkel megnyitotta a határokat a menekültek előtt. Ezért a párt vezetői haladéktalanul hazatoloncolják azokat a menedékkérőket, akiknek elutasították a kérelmét. Ezzel egyrészt szeretnék visszaszerezni a szavazók támogatását, másrészt pedig továbbra is biztosítani akarják a bevándorlási rendszer magas szintű támogatottságát - olvasható az Indexen.

Tavaly 700 ezer menedékkérelmet nyújtottak be, ebből 300 ezret utasítottak el. Most ezeket az embereket minél hamarabb haza fogjuk küldeni, különben csökkenne a hitelességünk - mondta Merkel kabinetfőnöke, Peter Altmaier.

Erre szüksége is lenne a pártnak, ugyanis a Bild felmérése szerint a Német Szociáldemokrata Párt 2006 óta először megelőzte a konzervatív blokkot, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak pedig feljött a harmadik helyre - írta az Index.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix, 2017.02.19 19:49

"Németország tavaly 80 ezer menekültet toloncolt ki"

Közben kb. 5-600 ezren érkeztek!
:D
Ha ilyen szédítő tempóban haladnak 10 év alatt 800 ezret is kirúghatnak a 2+5 millióból...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

POTUS, 2017.02.19 19:31

"80 ezer menekültet", az egymillióból? Ez ám a "felpörgés", igazi EU-s tempó...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html