Félpucér aktivisita támadt Berlusconira

A cseh választások után az ukrán gyökerű nőjogi szervezet aktivistái ezúttal az olasz szavazás napján tüntettek. Az egyikük félmeztelenül okozott közjátékot a szavazóhelyiségben, amikor a korábbi miniszterelnök felbukkant.
Szabó Dániel, 2018. március 4. vasárnap, 16:53
Fotó: AFP

Silvio Berlusconi Milánóban adta le a szavazatát, de szokásos, faltól falig érő mosolya hamar eltűnt, amikor a Femen félmeztelen aktivistája felugrott az előtte álló asztalra, és mindenféle illetlenségeket kiabált oda neki - írja a 444.

"Megromlottál! Lejárt az időd!" - ordította olaszul az aktivista, az il Fatto quotidiano lap szerint. A Forza Italia párt elnöke később a sajtónak vicceskedve azt mondta, hogy a hölgynek igaza volt, mert épp akkor fejezte be a sorban állást, vagy is "befejezte". (A szóvicc olaszul működik, ahol a scaduto szó egyszerre jelenti azt, hogy lejárni és végezni valamivel.)

Európa jövőjét is befolyásoló választást tartanak március 4-én Olaszországban, amelynek esélyese az elitellenes Öt Csillag Mozgalom. A párttal a Napi.hu részletesen foglalkozott ebben a cikkben.

A fotó forrása: Miguel Medina/AFP.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK