Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hajléktalanok száma 2010 óta emelkedik, becslések szerint jelenleg 4750-en élnek az utcán Angliában.

A 100 millió fontból (36,3 milliárd forintól) 30 milliót fordítanak mentális egészségügyi segítségnyújtásra és a szerhasználat elleni küzdelemre, 50 millió fontot a lakhatás támogatására olyanoknak, akik készen állnak elhagyni a hajléktalanszállókat vagy a menedékeket, valamint létrehozzák specialisták - úgynevezett navigátorok - egy olyan hálózatát, amelynek tagjai szolgáltatásokhoz és ellátáshoz segítik az utcán élőket.

A stratégia elsődleges célja azonban megelőzni, hogy az emberek hajléktalanná váljanak - mondta a brit kormány helyi közösségekért felelős minisztere a BBC adásában. Jeremy Brokenshire emlékeztetett arra, hogy bonyolult okai vannak a hajléktalanná válásnak. "Senki sem akar az utcán lenni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy többet kell tenni a probléma megoldásáért.

Segítőszervezetek üdvözölték a bejelentést. Többen közülük fontos lépésnek nevezték a tervet, de szerintük nem fogja megszüntetni a hajléktalanságot. A legnagyobb nehézségnek a megfizethető lakások krónikus hiányát, az ingatlanbérlést övező súlyos bizonytalanságokat és a lakhatási támogatásokkal kapcsolatos problémákat nevezték.

A kormány hét hajléktalan ellátó szervezet közreműködésével dolgozta ki a stratégiát.

Az ellenzék legfőbb parlamenti erejét adó Munkáspárt viszont bírálta a programot, egyfelől azért, mert részben források átcsoportosításával valósul meg, másfelől pedig azért, mert szerinte elodázza a probléma megoldását. A Munkáspárt válságként jellemezte az egyre súlyosabb méreteket öltő hajléktalanságot.

Ezt már olvasta? Kiderült: sokkal több magyar fagyott meg télen, mint amennyit eddig a kormány bevallott

A kép forrása: Pexels.