Kijelentette, hogy a V4-es országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) nem kötnek kompromisszumot. Ha úgy találjuk, hogy nem bánnak egyenlően a Nagy-Britanniában élő és dolgozó emberekkel, akkor megvétózunk bármiféle megállapodást az EU és Nagy-Britannia között - idézi a portá.

Pénteken az uniós vezetők döntöttek arról is, hogy Nagy-Britannia addig semmiképpen nem kaphat hozzáférést az európai közös piachoz, amíg nem fogadja el a munkaerő szabad áramlásának elvét. Robert Fico mindenképpen el akarja kerülni, hogy a tárgyalások során a britek kimazsolázhassák maguknak azokat a nekik előnyös elemeket. A brit kormány szándékai szerint idén még nem indulna el a hivatalos kilépési folyamat, csak jövőre, ami aztán két évig tartana.

A szlovák miniszterelnök a menekültkvótákkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a v4-ek országai továbbra is ellenzik annak bevezetését, kitartanak az eredeti álláspontjuk mellet. Ugyanakkor hozzátette, ezt nem szeretnék odáig tolni, ami már ártana az EU-nak.