Ferenc pápa: az új év legyen a gyűlölet és megosztás megszűnésének ideje

Az emberek és nemzetek közötti békét és kölcsönös törődést nevezte az új koronavírus teremtette járványhelyzet tanításának Ferenc pápa újévi beszédében, amelyet a Vatikán interneten közvetített péntek délben.
Domokos Erika, 2021. január 1. péntek, 14:55
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

Az egyházfő az új esztendő kezdetét bátorításnak nevezte, reményét fejezve ki, hogy az előttünk álló év mindenki számára lehetőséget nyújt az emberi és lelki fejlődéshez - számolt be a pápa újévi köszöntőjéről az MTI olaszországi tudósítója.

Az új év legyen a gyűlölet és megosztás megszűnésének ideje, legyünk mindannyian egymás testvérei, érkezzék el az építkezés ideje a pusztítás helyett, az egymás közötti és a környezet iránti gondoskodással - mondta Ferenc pápa.

Másokkal törődni, problémáikat megosztani, békében élni

Úgy vélte, hogy az új koronavírus-járvány elmúlt esztendeje megtanította az emberiséget, mekkora szükség van mások problémáival törődni és azokat megosztani. A "törődés szemléletének és kultúrájának fejlesztését" szorgalmazta közösségek és nemzetek között, a családokban és a munkahelyeken éppúgy, mint a nemzetközi színtéren.

"Ez a magatartás vezet a béke útjára, mivel testvériségre alapozott társadalmat épít. Mindannyian arra vagyunk hivatottak, hogy a békét építsük minden nap és minden helyszínen kezet nyújtva testvérünknek, akinek akár egy vigaszszóra van szüksége, akár gyengédségre vagy szolidaritásra" - jelentette ki a pápa.

Ez a béke világnapja

Ferenc pápa a pápai lakosztály úgynevezett könyvtártermében állva olvasta fel beszédét, amelyet az Úrangyala-imádság (Angelus) előtt mondott el. Az egyház január elsején - 1967 óta - a béke világnapját ünnepli.

Az imádság után Ferenc pápa fájdalmát és aggodalmát fejezte ki a Jemenben súlyosbodott erőszak miatt, és az "oktatás, gyógyszerek, élelem" nélkül maradt jemeni lakosságért imádkozott. Megemlítette a Nigériában az utóbbi napokban túszul ejtett püspököt is.

Ferenc pápa fájdalmas isiászra hivatkozva lemondta az újév délelőtti misét, amelyet Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár mutatott be a Szent Péter-bazilikában.

A pápa legközelebb vasárnap mond Úrangyala-imádságot, amelyet továbbra is interneten közvetítenek - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2021.01.02 19:28

@I.N.R.I.: Persze ! Buzi írja a keresztény nemzeti alkotmányotokat, szex és drogpartikra járnak a vezetőitek, alig van köztük olyan aki az Isten előtti házastársi hűség fogadalmát ne szegte volna meg. A házasság szentségét felmosó rongynak használjátok, nincs olyan parancsolat a 10 ből amit ne hágnátok meg szinte naponta és azt mondod "nemzetben" gondolkodtok ? - milyen nemzetben ? abban ami ezt a narancsmaszlagot benyalja ?
ha-ha-ha-ha-ha
Víruskezelésben megbuktatok, az egészségügy romokban, az unortodox gazdaságotok megbukott, a forint a béka segge alatt, az államadósság az égben, a gazdasági növekedés a padló alatt. Gyűlölet és kirekesztés minden megnyilvánulásotok, aki nem veletek az ellenetek és el se tudjátok képzelni azt hogy a többség még focimeccsre sem járna mert nem érdekli :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix16, 2021.01.02 17:41

@krix16:

Ezek a "sokszínű, elfogadó, befogadó., NYITOTT, és NYÍLT társadalom" EDDIGI ELÉRT EREDMÉNYEI:

"Zum wiederholten Mal zeigt sich hier, welche Gefahr von Parallelgesellschaften ausgeht."

"Ez ismét megmutatja a párhuzamos társadalmak által okozott veszélyeket."

"kriminellen islamistischen Migrantenmobs". Der Innenminister sei seit dem Beginn der Krawalle im Juni 2020 "völlig tatenlos" geblieben, kritisierte Nepp. Die Unruhen seien "die Folge der ungezügelten Massenzuwanderung der letzten Jahrzehnte".

"bűnöző iszlamista migráns csőcselék". A belügyminiszter a 2020 júniusi zavargások óta "teljesen inaktív", bírálta Nepp-t. A nyugtalanság "az elmúlt évtizedek féktelen tömeges bevándorlásának eredménye"

OV cimborám, erre gondoltál?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix16, 2021.01.02 17:32

@OV:
NESZE NEKED: sokszínű, "elfogadó, befogadó., NYITOTT, és NYÍLT társadalom"
:D

https://www.puls24.at/news/politik/nehammer-verurteilt-randale-in-wiener-silvesternacht/223407
"Innenminister Karl Nehammer (ÖVP) hat am Neujahrstag die Randale in Wien-Favoriten in der Silvesternacht verurteilt. "Parallelgesellschaften haben in unserem Land nichts verloren", meinte er in einer Stellungnahme gegenüber der APA und kündigte eine Schwerpunktaktion der Polizei an. Der Mob hatte angeblich unter zahlreichen "Allahu Akbar"-Rufen Polizisten mit Raketen bzw."

ALLAHU AKBAR
Ezt nem fordítás nélkül is megérted, ugye?
:D

Látod ezt eredményezi az ész nélküli befogadás, elfogadás (elkapatás...), amikor 60-as IQ-jú népeket kevernek a "sokszínűség" és a nyitottság nevében a 110-es IQ-jú népek közé.

Ha az elbutítás a cél, akkor viszont jól dolgoztatok...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix16, 2021.01.02 17:19

@OV:
"ez alapvetően a sokszínű, elfogadó, befogadó., NYITOTT, és NYÍLT társadalom IGÉNYÉBEN jelentkezik"

Lehet, hogy az elveid igazak DE(!!!!) ezalatt senki sem azt érti, amit ma kap!

Ugyanis ma a jónép "a sokszínű, elfogadó, befogadó., NYITOTT, és NYÍLT" társadalom HELYETT(!!!!) elutasító, zárt, középkori, bűnözéstől hemzsegő muzulmán társadalmat kap!

Az eszméitekkel félrevezetitek a mai naiv fiatalokat és mire feleszmélnek már egy kevert, zavaros, vallási és etnikai gyűlölettől fűtött társadalomban ébrednek!

Nézd meg a franciákat! Nekik már végük van, következik Svédország! Folyamatosan szigorítják a beutazási és kitoloncolási intézkedéseket de már elkéstek vele! 20 éven belül felborul náluk (is) a társadalmi béke és épp az ellentettje lesz annak, amit akartak!
A jó szándék nem elég, ész is kéne hozzá!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix16, 2021.01.02 17:11

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html