Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Donald Trumpot szerda reggel negyed kilencre várják a Vatikánba, ahol Ferenc pápa fel kilenckor fogadja. Az amerikai elnök és delegációja gépjárművekkel hajt be Vatikánvárosba, a pápai állam egyik oldalsó kapuján, a Porta Peruginón keresztül.

A katolikus egyházfő szokása szerint először tolmáccsal, négyszemközt beszél az elnökkel, majd a delegáció tagjait is fogadja. Nagy várakozás előzi meg a találkozó időtartamát: a szentszéki protokoll húsz percet ír elő államfők esetében, ha ezt Ferenc pápa túllépi, akkor ez kiemelten szívélyes audienciára utal - írta az InfoRádió az MTI híre alapján.

Donald Trump római látogatásának idejére kiemelt biztonsági készültséget léptetek életbe: a római tömegközlekedés egyes járatainak útvonalát már kedd reggeltől módosították. Szerdán Vatikánváros környékét és Róma belvárosát majdnem teljesen lezárják a járműforgalom előtt, és a gyalogosok is csak biztonsági kapukon juthatnak be.

Az elnök római útvonalai titkosak, olasz sajtóértesülések szerint az olasz főváros központjában a biztonsági készültséget három koncentrikus kör szerint fokozzák. Trump szerdán egy óra után utazik el Rómából Brüsszelbe.