Elloptak egy Renoir-képet Bécsben

Ellopták egy bécsi aukciósházból Pierre-Auguste Renoir francia impresszionista mester egyik festményét, az osztrák rendőrség három elkövetőt köröz - írta az MTI híre alapján az Infostart.hu.
Domokos László, 2018. november 28. szerda, 21:42
Fotó: Pixabay

A bécsi rendőrség közölte, hogy a nyomozás állása szerint hétfő kora este három elkövető ment be a Dorotheum aukciósházba, és egyenesen a második emeleten kiállított Renoir-festményhez tartott, amelyet szerda este árvereztek volna el.

Az elkövetők kivették a festményt a keretéből. "A három férfi különböző kijáratokon hagyta el az épületet, és elmenekült" - olvasható rendőrség közleményében.

Profi elkövetőkkel állunk szemben, a megfigyelő kamerák azonban felvették a tetteseket - hangoztatta Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő a portál szerint.

A Golfe, mer, falaises vertes (Öböl, tenger, zöld szirtfalak) című 1895-ben készült, 27-szer 40 centiméter nagyságú, tengerparti tájat ábrázoló olaj-vászon kép értékét előzetesen 120-160 ezer euróra (39-52 millió forintra) becsülte az aukciósház.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.29 08:05

A héten nem néztem a parlamenti közvetítést, így nem láttam, hogy kik voltak ott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.29 00:19

Biztos echte osztrákok voltak... ja nem, csak a liberális szájkosár miatt nem lehet elmondani a származásukat, még valaki megkérdőjelezné a bevándorló bantu majmok integrációjának óriási "sikerét"...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html