Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a város másik kultikus italáról szóló fesztiválnak, a Vienna Coffee Festivalnak - írja Bécs város kereskedelmi képviselete. Az eseményen kávétermelők prezentálják nyerskávéból készült különlegességeiket, kávépörkölők ismertetik meg a közönséget a kávészemek nemesítésének folyamatával és profi baristák mutatják be az eszpresszó, a Latte Art, a filteres kávé és a Cold Brew készítésének művészetét a legkülönbözőbb kávéfőzőkön és módszerekkel.

Egy bécsi pultos-csapat kreatív koktélokon keresztül mutatja be a kávé és a röviditalok újraértelmezését, és ismét kapható lesz a frissen főzött kávésör, a "Mucke Fuck". A kávé és a sör házasságából született ital 2016-ban nagy karriert futott be, és egyaránt meggyőzte a kávé- és a sörkedvelőket.

A kávézáshoz tartozó kiegészítők, divatos ruhadarabok, könyvek, fényinstallációk, DJ-k, barista-bajnokság és Ausztria egyre gyarapodó kávépörkölő-közösségének bemutatkozása teszik teljessé a programot.

Kép: Christina Karagiannis