Fico: az eurózónát szorosabbra kell fogni, Szlovákia a magjához akar tartozni

Az eurózónát szorosabbra kell fogni, Szlovákia a magjához akar tartozni - mondta Robert Fico szlovák kormányfő Pozsonyban, a Szolidaritási és Fejlesztési Tanács ülését követően.
Domokos Erika, 2017. június 2. péntek, 17:08
Fotó: Reuters

A kormány, a szakszervezetek az egyházak és szakmai szervezetek egyeztető testületének ülésén a kormány felhatalmazást kapott partnereitől arra, hogy aktív részese legyen az integráció, az eurózónán belüli együttműködés elmélyítésének - írja az MTI.

Jelen van a törekvés arra, hogy a közös fizetőeszközt használó országok (Szlovákia 2009 óta az eurózóna tagja - a szerk.) szorosabban működjenek együtt - mondta Robert Fico. Szerinte a szorosabb integráció érzékeny döntéseket hozhat magával a szociális kérdésekben és az adókat érintően is.

A szlovák miniszterelnök hangsúlyozta: támogatják az európai integráció elmélyítését, hiszen az eddig is rendkívül sikeres folyamatnak mutatkozott. Szlovákia részvétele az integrációban nagyon pozitív eredményekkel járt.

Robert Fico szerint amennyiben az eurózónán belüli együttműködés elmélyítése az Európai Unió (EU) egyfajta magjának a kialakítását jelenti, akkor Szlovákia nem akar abból kimaradni. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy ez nem lesz egyszerű, a védelmet és a biztonságot is érintő komoly döntéseket kell majd meghozni, e területeken is intenzívebb lesz az együttműködés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mecsabesz, 2017.06.02 23:06

@tarTosPista: Ember, hogy lehetsz ilyen buta, veled minden Sz@rt fellehet etetni, a papír mindent elbír, ha túl látnál a az , ami nálad már elmebaj, a beteges orban fóbián, akkor rájönnél. hogy nem ORBÁN egyedül a ""patásördög"" te zárt osztályra való eset vagy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2017.06.02 19:20

Ez az ország meg nem a magjához fog tartozni, hanem a szégyen kategóriába.
És a tetve4s magyar politikust ez nem érdekli, csak a saját zsebe.
A magyar politikus a világ szégyene, a politika legalja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html