Foci-vb: fontos kérdés dőlt el

Nem emelik 48 csapatosra a 2022-es labdarúgó-világbajnokság mezőnyét, így Katarban - az eredeti terveknek megfelelően - 32 válogatott lesz jelen.
Domokos László, 2019. május 23. csütörtök, 08:06
Fotó: Napi.hu

Az összes érintett fél részvételével végzett alapos és átfogó konzultációs folyamat után azt a következtetést vontuk le, hogy a jelenlegi körülmények között egy ilyen javaslatot nem lehet most végrehajtani - olvasható a nemzetközi szövetség (FIFA) szerdai közleményében.

A FIFA 2017 januárjában határozott arról, hogy a 2026-os világbajnokságtól kezdve 48 csapatosra bővíti az eddig 32-es mezőnyt, majd Gianni Infantino elnök tavaly október végén beszélt először annak lehetőségéről, hogy erre már a 2022-es, katari tornán sor kerülhet. Erről június elején Párizsban döntött volna a szervezet, amely korábban kimondta, a bővítéshez Katarnak szüksége van legalább egy környékbeli országra, ahol szintén lehet mérkőzéseket rendezni.

A FIFA elsősorban a kevés idővel indokolta a mostani határozatot, ugyanis a belépő másik rendezőre gyakorolt logisztikai hatás részletes és szükséges értékelése miatt a júniusi határidőig nem született volna meg a döntés a másik házigazdáról - írta az MTI híre alapaján a Hirado.hu.

Így 2026-ban lesz először 48 csapat a vb-n, amelyet akkor az Egyesült Államok mellett Kanadában és Mexikóban rendeznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK