Finiséhez érkezett az olasz választási kampány

A kampány hajrájában Olaszországban is folyik a harc a bizonytalan szavazókért - írja a Reuters.
NAPI Online, 2006. április 3. hétfő, 12:50
Fotó:

A jövő heti választások előtt Silvio Berlusconinak és Romano Prodinak utoljára a hétfő esti vitában nyílik lehetősége arra, hogy maga mellé állítsa a bizonytalanokat. A szervezők elképzelései szerint a vitában főleg gazdasági kérdéseket érintenek majd, a szavazók sem elsősorban a heves politikai vitára kíváncsiak, hanem az érdemi kérdésekre.

A legfrissebb felmérések szerint a baloldal tartja öt százalékos előnyét, a médiasztárként megismert jobboldali kormányfő pedig csúnyán leszerepelt az ellenzék vezérével folytatott legutóbbi tévévitában. A mikrofonállványokhoz szokott Berlusconi nem tudta elviselni, hogy a riporter kérdéseket tett fel neki: viselkedése arrogáns volt és kioktató.

Az olasz püspökök nem vesznek részt a választási kampányban, és nem állnak a politika egyik oldalára sem, de nem mondanak le olyan alapvető értékek védelméről, mint az emberi élet, a család és a házasság intézménye - mondta az olasz püspöki kar elnöke, aki az április 9-ikei választások előtt így foglalta össze az olasz egyház állásfoglalását.

Ruini bíboros burkoltan mindkét politikai oldalt bírálta: egyrészt aggasztónak tartja, hogy egyes politikai erők a vadházasságban élők jogainak elismerését javasolják. Másrészt túl élesnek nevezte a választási kampányt, és arra figyelmeztette a szembenálló feleket, hogy az ország javát, a gazdaság talpra állítását tartsák szem előtt, ami elsősorban a kormányzó jobboldalnak szóló kritika volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK