Finnország sem szállít több fegyvert Szaúd-Arábiának

Ezt a finn külügyminisztérium egyik szóvivője az Yle finn rádióadónak csütörtök este mondta el, és azt is közölte, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe irányuló fegyverexportot is felfüggesztik - írja a 444.hu az MTI híre alapján.
Szepesi Anita, 2018. november 23. péntek, 21:41
Fotó: MTI/EPA

Szaúd-Arábia és az Emírségek is tagja a nemzetközileg elismert jemeni kormányt támogató arab katonai szövetségnek. A finn kormány lépésével hozzá akar járulni ahhoz, hogy megoldást találjanak a jemeni konfliktusra - mondta a szóvivő a portál cikke szerint..

A döntés nem vonatkozik a már elfogadott szerződésekre.

Az Egyesült Arab Emírségek a finn katonai felszerelések egyik legfontosabb felvevőpiaca.

Az Yle rádióadó szerint a finn védelmi minisztérium 11 fegyvereladási szerződést kötött az előző évben összesen 36,4 millió euró (több mint 11,6 milliárd forint) értékben.

Szaúd Arábiának Németország és Dáni sem szállít fegyvert.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.11.24 09:34

Na és? Majd vesznek mástól, Finnország meg jól térden lőtte magát, mert sok milliárd $-t buknak majd, amire égető szükségük lenne, mert nagy szarban vannak. Sok ezren válnak majd munkanélkülivé. Bravo, adtak a szarnak egy pofont.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html