Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Miami Herald című lap szerint a rivális republikánus elnökjelölt stábja közvetve már elismerte, hogy Mitt Romney az utolsó "csatatérállamban" sem győzött.

Florida újabb 29 elektori szavazatot hoz a hivatalban lévő demokrata párti elnöknek, aki ezzel összesen 332 tudhat majd magáénak. Ez azonban már semmilyen jelentőséggel nem bír a végeredmény szempontjából. Barack Obama ugyanis már kedden, a szavazás éjszakáján 303 elektori voksot gyűjthetett be - ami jóval több a Fehér Ház megőrzéséhez minimálisan szükséges 270-nél -, Romney pedig csak 206-ot.

"A floridai számok azt mutatják, hogy nyerésre állnak" - idézte a lap Brett Dostert, Romney helyi tanácsadóját. "Azt gondoltuk, hogy mindent megtettünk a győzelem érdekében, amit kellett. Nyilvánvalóan nem ez történt."

A demokraták floridai elnöke, Rod Smith ugyanakkor gratulált az elnöknek a "Napfényes Államban" aratott győzelméhez.

A floridai szavazatok nehézkes összesítése még csütörtökön sem ért véget. A Miami Herald ugyanakkor az este arról számolt be, hogy az állam egészét tekintve Obama áll az élen 49,92 százalékkal, a 49,22 százalékot szerzett Romney előtt. A 67 floridai megyéből háromban jelenleg is tart a szavazatszámlálás, de ezekből két megye hagyományosan demokrata többségű.

A közléskor csak 58 100 szavazat választotta el kettőjük eredményét. Tizenkét éve, 2000-ben azonban George W. Bush republikánus jelölt alig 537 szavazatnyi floridai előnnyel hódította el a Fehér Házat.