A holland prostituáltaknak pontosan olyan nyugdíjmegtakarítási kedvezményeket kellene kapniuk, mint amilyenek a profi focistákat megilletik - követeli a Freya nevű vállalat, amely bordélyházak létrehozását tervezi a hollandiai Utrecht városában. A focisták és a szexmunkások egyaránt nehéz fizikai munkát végeznek, amelyet nem tudnak egész életükön át folytatni - érvelt a helyi Volkskrant című újságnak nyilatkozva Wil Post, a cég ügyvédje.

A szexipari szolgáltatásokat igénybe vevő férfiak a fiatal lányokat részesítik előnyben, ezért minden hölgy életében elérkezik az az idő, amely után már nem tud pénzt keresni. Mivel nem tudnak kedvezményesen takarékoskodni, a szexmunkások kénytelenek legalább tíz évet eltölteni ezen a pályán - teszi hozzá a jogász. Ezért lehetővé kell tenni, hogy a prostituáltak legalább annyit takaríthassanak meg idős korukra, mint a futballisták.

Post konkrétan megfogalmazva azt várja a holland döntéshozóktól, hogy tegyék lehetővé megbízója, a Freya alkalmazottainak a focistákra vonatkozó nyugdíjszabályok alkalmazását. A labdarúgók például havonta maximum ötezer eurót helyezhetnek fel adómentesen nyugdíj-megtakarítási számlájukon. A hatóságok nem reagáltak az ügyvéd kérdéseire és nem nyilatkoztak a Volkskrantnak, továbbá az ügyről tudósító AFP francia hírügynökségnek.

Hollandiában 2000 óta legális és szabályozott a prostitúció. Feltéve, hogy nem kényszerítik testük áruba bocsátására a nőket, a Freyához hasonló vállalkozások alkalmazhatnak szexmunkásokat, akik szexüzemeikben dolgoznak. A hölgyek jogosultak munkanélküli-segélyre, állami nyugdíjellátásra és szerződés alapján járó bér illeti meg őket.