Eszerint a Fed döntéshozó testületének többsége támogatta a kötvényvásárlási program csökkentését decemberben. Néhányan a bejelentett havi 10 milliárd dollárosnál is nagyobb csökkentést akartak, mások azonban aggodalmukat fejezték ki, hogy éppen akkor kezdődik a csökkentés, amikor lassulni látszik az infláció, amely jóval a kívánatosnak tekintett 2 százalék alatt van.

A szigorítás iránt bizalmatlanok egyik aggodalma az, hogy a kötvényvásárlások visszafogása akaratlanul is sokkot okoz a pénzellátásban. A kötvényvásárlások kapcsán elhangzott, hogy esetleg felül lehetne vizsgálni a Fed által kívánatosnak tekintett inflációs és munkanélküliségi célszámokat is. A kötvényvásárlás csökkentése mellett a legerősebb érv az amerikai munkaerőpiac erősödése volt. A döntéshozók "általánosságban" abban is bizakodóak voltak, hogy folytatódik a munkapiac javulása. A jegyzőkönyv szerint többen is fontosnak tartották, hogy egyértelműen tudassák a pénzpiacokkal: a kötvényvásárlások csak "jól kiszámított lépésekben" változnak, valamint most nem tervezik a 0-0,25 százalék közötti alapkamat emelését.

Az ülésen megvitatták a pénzügyi rendszer stabilitását fenyegető veszélyeket is, amelyek egyesek szerint "közepes méretűek". Ehhez kapcsolódóan voltak, akik azt szorgalmazták, hogy a Fed fordítson nagyobb figyelmet az esetleges pénzügyi buborékok kialakulására. A Fed legutóbbi ülésén 17-en vettek részt, de csak tizüknek van szavazati joggal. A szavazók közül kilencen támogatták a kötvényvásárlások visszafogását, amely ennek megfelelően havi 85 milliárd dollárról 75 milliárd dollárra csökkent januárban.