Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A külföldön élő vagy tartózkodó lengyeleknek nem lesz olcsó mulatság, ha részt akarnak venni a 2020-as államfőválasztáson - derül ki a gazeta.pl cikkéből. A kitöltött szavazólapok elküldésének költségét ugyanis nekik kell állniuk. A külföldön élő lengyelek előtt is két lehetőség van a szavazásra - akárcsak az otthon lévőknek.

Leadhatják személyesen a szavazatukat az erre a célra külön felállított választási helyiségekben, de erre nem minden országban van lehetőség, vagy levélben, aminek költségét magának a választónak kell fedeznie. Az utóbbival kapcsolatban a Gazeta Wyborcza közölt árlistát (a feladott voksokkal péntekig meg kell érkezniük).

A legtöbbet Hollandiában kell fizetni, 25 eurót, illetve az Egyesült Államokban, 27 dollárt. Ezután jön Írország 10 euróval, majd Nagy-Britannia 6,7 fonttal, Spanyolországban 6,5-10 euró a postaköltség, Kanadában 14-25 kanadai dollár, Olaszországban 6,9 euró. Más államokban általában 2-6 euróba kerül a postai szavazás.

Megkülönböztetik azokat az országokat is, amelyekben a Lengyel Köztársaság polgárai nem szavazhatnak az elnökválasztáson. Ezek Afganisztán, Észak-Korea, Chile, Venezuela, Kuvait és Peru. Szavazási hajlandóságot összesen több mint 360 ezren jeleztek. Érdemes megjegyezni, hogy az előző, elnökválasztásra 2015-ban 196 ezer állampolgár regisztráltatta magát.