Folytatódik a görögök mélyrepülése

A görög gazdaság 6,7 százalékkal zsugorodik az idén tavalyhoz képest a KEPE vezető görög gazdaságkutató intézet kedden közölt előrejelzése szerint. A cég várakozása jóval borúlátóbb, mint amire Görögország hitelezői számítanak.
MTI-Eco, 2012. június 26. kedd, 16:27
Fotó: Napi.hu

Az Európai Bizottság, amely a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) 173 milliárd eurós segélycsomagot állított össze, jóval kisebb, 4,7 százalékos gazdasági visszaesést várt 2012-re.

Görögország ötödik éve van recesszióban. A görög hazai össztermék (GDP) 6,2 százalékkal csökkent az első negyedévben. A KEPE előrejelzése szerint a GDP a folyó második negyedévben 6,9 százalékkal, a harmadikban 9,1 százalékkal, a negyedikben 4,2 százalékkal zsugorodik.

A görög statisztikai hivatal augusztus 13-án ismerteti a második negyedévi GPD-alakulásra vonatkozó nem végleges adatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

SzaszaG, 2012.06.26 16:42

Miért nem kegyelmeznek meg szerencsétleneknek, hagy menjenek már csődbe. Feltétlenül ki kell őket véreztetni? Drachmát és tisztal lapot nekik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html