Magyarországon semmilyen fontos makroadatot nem közölnek, viszont lesz egy szokásos állampapír-aukció, ahol az ÁKK 15 milliárd forint értékben dob piacra három hónapos diszkontkincstárjegyet.

Külföldön viszont nem lesz ilyen egyhangú a nap. Már reggel 8 órakor megjelenik a harmadik negyedéves végleges német GDP adat. Elemzői várakozások szerint Európa legnagyobb gazdasága éves alapon 1,7 százalékkal bővült a harmadik negyedévben szezonálisan kiigazított adatok alapján.

Ezt követően 10 órakor Ifo üzleti bizalmi index is érkezik, amely novemberben az előző hónaphoz hasonlóan 108,2 ponton áll majd a várakozások szerint.

A tengerentúlon sem lesz unalmas a nap: közép-európai idő szerint délután fél 3-kor közlik az amerikai GDP harmadik negyedéves adatának második becslését, amely éves alapon a korábbi 1,5 százalékhoz képest most 2,1 százalékos bővülést mutathat.

Ugyancsak fél háromkor jelenik meg a harmadik negyedéves személyi fogyasztások adata, ami várakozások szerint 3,2 százalékos bővülést mutat.

Szintén ugyanebben az időpontban közlik a Case-Shiller lakásárindex szeptemberi adatát, ami az év kilencedik havában 5,2 százalékos növekedést mutathat az előző havi 5,1 százalék után.

Délután 4 órakor mindezt még egy fogyasztói bizalmi index is megfejeli, novemberre elemzők azzal számolnak, hogy 99,5 pontra emelkedik a mutató az októberi 97,6 pontról.