Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szakértők várakozásai szerint Brüsszel most szerényebb növekedési ütemet fog jósolni, mint tette tavasszal. Előzőleg már a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is mérsékelte növekedési prognózisát, mind erre az évre, mint 2015-re vonatkozóan.

Egy évvel ezelőtti őszi előrejelzésében az akkori Európai Bizottság azt állapította meg, hogy az európai nemzetgazdaságokban megtörtént a kedvező fordulat, véget ért a recesszió korszaka. Az idén tavasszal kiadott prognózis is hagyott még némi teret a derűlátásnak. Az elmúlt hetekben azonban újra a lanyhulás jelei mutatkoznak csaknem mindegyik uniós országban.

Tavaszi előrejelzésében az Európai Bizottság konkrétan még 1,2 százalékos növekedést jósolt az euróövezetben az idei évre, és 1,7 százalékos bővülést 2015-re. Másfél hónappal ezelőtt az OECD idénre már csak 0,8 százalékos, jövőre pedig 1,1 százalékos növekedést tartott reálisnak az eurózónában. Ennél csak egy hajszállal bizonyult derűlátóbbnak az IMF, amelynél ez a két mutató 0,8, illetve 1,3 százalék volt.