Fontos biztonsági figyelmeztetés: kapcsolja ki a Javat!

Az amerikai belbiztonsági minisztérium (Department of Homeland Security) szoftverbiztonsági figyelmeztetést adott ki és az Oracle Java futtatókörnyezet kikapcsolására szólította fel a felhasználókat.
MTI, 2013. január 11. péntek, 18:49
Fotó: Napi.hu

A belbiztonsági minisztérium CERT (Computer Emergency Readiness Team) számítástechnikai elhárító részlege közleménye szerint hackerek megtalálták a módját annak, hogyan lehet a Java programmal rosszindulatú szoftvereket telepíteni a számítógépekre, és átvenni felette az irányítást.

A CERT arra is figyelmezteti a felhasználókat, hogy a biztonsági résen keresztül a hackerek egyébként megbízható weboldalakat is meg tudnak fertőzni és azon keresztül tudnak rosszindulatú szoftvereket telepíteni az oldalakat felkereső számítógépekre. A Java programozási nyelven írott szoftverek a Windows, OS X és Linux operációs rendszereken egyaránt futnak.

Arra csak nagyritkán kerül sor, hogy kifejezetten számítástechnikai biztonsággal foglalkozó cégeken kívül kormányzati szervek is biztonsági figyelmeztetést adjanak ki valamely szoftverre, különösen, ha olyan széles körben elterjedt szoftverről van szó, mint a Java.

"A problémára egyelőre nincs megoldás" - írja a közlemény. "Védekezésképpen a Java böngészőbővítmény kikapcsolását javasoljuk."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jocijoci, 2013.01.12 21:04

Oké, és ezt hogy kell kikapcsolni, és meddig?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nickm, 2013.01.12 09:44

Még jó, hogy a legtöbb netbank java alkamazás nélkül nem működik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html