Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Rendkívüli tanácsülést tart össze a NATO péntek délután a líbiai helyzet miatt - jelentette be Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára Budapesten.

Rasmussen elmondta: a találkozón a "gyorsan változó" helyzetet vitatják majd meg a felek, ennek érdekében a főtitkár néhány órán belül Brüsszelbe utazik. Ezt megelőzően még az EU védelmi minisztereivel találkozik, velük szintén a lehetséges segítséget, illetve az események következményeit vitatja meg. A főtitkár szerint a fő hangsúlyt az evakuálás és a humanitárius segítség jelenti.

Korai lenne még konkrétumokról beszélni, az azonban nem titok, hogy a NATO-nak vannak eszközei, amelyeket be tud vetni a mostanihoz hasonló helyzetekben, az észak-atlanti szervezet emellett engedélyező és koordináló szerepet láthat el, amennyiben valamely tagországa konkrét lépéseket kíván tenni - számolt be a Reuters.

Csütörtökön Hende Csaba honvédelmi miniszter az EU védelmi minisztereinek informális találkozója előtt azt mondta, Magyarország nem kapott semmiféle felkérést az esetleges katonai beavatkozásra a líbiai eseményekkel kapcsolatban.