Fontos dolgot írt alá Donald Trump

Trump elnök aláírta új, egészségbiztosítással kapcsolatos elnöki rendeleteit. Így lezárulni látszik az előző elnök, Barack Obama által bevezetett egészségbiztosítási törvény kora; a helyébe lép új „Trumpcare” olcsóbb és diverzifikáltabb lesz támogatói szerint - írta a hirado.hu a Fox News alapján.
Domokos László, 2017. október 12. csütörtök, 19:07
Fotó: AFP

Az Obamacare teljesen káros volt a költségvetésre és az emberek egészségére, ezért mennie kell, annak ellenére, hogy sokan, köztük republikánusok ellenezték a megszüntetését - jelentette ki az elnök.

Ezért több rendelkezést fog aláírni. Bevezetik a limitált, rövidtávú biztosítást is, valamint az adómentes juttatásként adható egészségbiztosítást is - írta a portál.

Többek között olyan újításokat léptetett életbe, miszerint államhatárokon átnyúlva is lehet majd egészségbiztosítást kötni, ezzel az állampolgároknak több lehetőség közül lehet majd választani, tehát megnövelik a versenyt a biztosítók között.

Bevezetik az úgynevezett Association Health Plans-t, amely egy szövetségi államokon átnyúló biztosítási forma lenne, a Fehér Ház szerint olcsó lenne. Trump szerint ugyanis minden egyes személyért ádáz harcot fognak vívni a biztosítók, ez pedig olcsóvá fogja tenni ezt a formát.

Fotó: AFP/Jim Watson

HOZZÁSZÓLÁSOK