Fontos dolog történt Putyin jelenlétében

Vlagyimir Putyin orosz elnök is jelen volt a Pioneering Spirit csőfektető hajó fedélzetén, amikor a Fekete-tenger fenekén pénteken megkezdődött az épülő Török Áramlat földgáz-csővezeték csekély- és mélyvízi szakaszának összekapcsolása.
Domokos László, 2017. június 23. péntek, 14:42
Fotó: MTI/EPA

Az esemény Anapa közelében, a tengerparttól mintegy 6,5 kilométerre történt. A munkálatok menetéről Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója számolt be az elnöknek.

Miller szerint "a piac által igényelt" csővezeték megépítésének és üzemeltetésének minden részlete összhangban áll a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokkal. A Gazprom-vezér elmondta, hogy mind Törökországban, mind Dél- és Délkelet-Európában növekszik az orosz gáz iránti kereslet.

A régióba a Gazprom az év eleje óta a tavalyihoz képest 10,5 milliárd köbméterrel több gázt szállított oda, ami Törökországban 26, Görögországban 12, Bulgáriában 14, Magyarországon 31, Szerbiában 47, Ausztriában pedig 77 százalékos keresletnövekedést jelentett. Mint mondta, a csővezeték szavatolja majd a fogyasztók biztos ellátását.

Az összekapcsolási munkálatok megkezdésére az orosz médiában kiemelt fontosságúként kezelt eseményen személyesen Vlagyimir Putyin adta ki az utasítást - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.06.23 20:22

Szép számok, brutális piacirészesedés-növelés egész Európában, és idén végre jó, zsíros, 7%-os osztalékot fizet a Gazprom... Ezért fontos részvényesként most kivételesen nem állítom a szőnyeg szélére Millert, a vezérigazgatót...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2017.06.23 14:55

Az a baj, hogy a gázvezeték nagyon kicsi kapacitású az igényekhez képest, így nem jelent konkurenciát a Führer irányította EU által favorizált Északi Áramlatnak és a függőségünket nem csökkenti.

Köszönjük Eúúúúúúúú....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html