Reggel 9 órakor a KSH közli az októberi építőipari számokat.

Délelőtt 9:30-kor előzetes német feldolgozóipari beszerzési menedzserindex adatát közli a Markit, várakozások szerint a novemberi 52,9 pontról 52,8 pontra mérséklődik az érték. A szolgáltatóipari PMI a novemberi 55,6 pontról 55,5 pontra eshet. Az összesített index 55,2 pontról 55 pontra csökkenhet.

Előzetes eurózónás decemberi feldolgozóipari és szolgáltatóipari beszerezési menedzserindexet is kiad a Markit: előbbi a novemberi 52,8 pontos értéken maradhat decemberben is, míg utóbbi 54,2 pontról 54,re mérséklődhet. Az összetett index értéke 54,3 ponton stagnálhat.

Délelőtt 11 órakor eurózónás inflációs adat érkezik: a novemberi végleges fogyasztói árindex havi összevetésben az októberi 0,1 százalékos ütem után novemberben 0,2 százalékos esést mutathat, míg éves összevetésben 0,1 százalékos maradhat a pénzromlás.

A tengerentúlról több adat is érkezik, egyebek mellett néhány építőipari (megkezdett házépítések, kiadott építési engedélyek száma), illetve ipari termelési adat. Utóbbi esetében novemberre az elemzők azzal számolnak, hogy az előző havi 0,2 százalékos visszaesés 0,1 százalékos mínuszra mérséklődik.

Délután fél 4-kor a Markit kiadja az előzetes decemberi feldolgozóipari beszerzési menedzserindexét is, ami a novemberi 52,8 pontról 52,6 pontra csökkenhet.

A nap híre azonban a Fed nyíltpiaci bizottságának döntése lesz, várakozások szerint ugyanis a Fed igen hosszú idő után először emelhet az irányadó rátáján. Várakozások szerint 0,25 százalékról 0,50-re. A döntést követően közép-európai idő szerint este fél 9-kor Janet Yellen Fed-elnök is megszólal.