A pontosítások olyan "jó híreknek" köszönhetők, mint az államadósság súlyát enyhítő kamatcsökkenés, az új intézkedések pedig az adócsalás elleni harc eredményei a miniszter szerint. Ez a "3,6 - 3,7 milliárdos" összeg az állami deficitre, a társadalombiztosítási és az önkormányzati büdzsékre vonatkozik, azok plusz bevételire és kiadáscsökkentéseire. A strukturális hiány is csökkeni fog GDP-arányosan 0,5 százalékkal 2014 és 2015 között - közölte Sapin.

A francia tárcavezető hétfőn küldte el azt a levelet Jyrki Katainen munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős uniós biztosnak, amelyben megerősíti, hogy Franciaország jövőre is megtartja a gazdaságpolitikája két pillérét: a felelősségi és szolidaritási paktumot, amely új munkahelyek teremtéséért cserébe adókedvezményeket biztosít a vállalati szférának, valamint a 21 milliárd eurós megtakarítást.

Az Európai Bizottság levélben kért magyarázatot Párizstól arra, hogy miért kíván eltérni az Európai Tanács által meghatározott költségvetési céloktól, valamint arra, hogyan kívánja végrehajtani a 2015-ös költségvetési politikáját. Brüsszel szerdán mond véleményt arról, hogy Franciaország tiszteletben tartja-e a jövő évi tervezetében az uniós szabályokat.