Fontos lépéseket tesznek a franciák

Franciaország, amelynek 2015-ös költségvetési tervezetét élesen bírálta az Európai Bizottság, hétfőn "pontosításokat" és "újabb intézkedéseket" jelentett be, amelyek értelmében a tervezettnél további 3,6 milliárd euróval csökkenhet a jövő évi költségvetési hiány - jelezte Michel Sapin pénzügyminiszter.
MTI-Eco, 2014. október 27. hétfő, 18:17

A pontosítások olyan "jó híreknek" köszönhetők, mint az államadósság súlyát enyhítő kamatcsökkenés, az új intézkedések pedig az adócsalás elleni harc eredményei a miniszter szerint. Ez a "3,6 - 3,7 milliárdos" összeg az állami deficitre, a társadalombiztosítási és az önkormányzati büdzsékre vonatkozik, azok plusz bevételire és kiadáscsökkentéseire. A strukturális hiány is csökkeni fog GDP-arányosan 0,5 százalékkal 2014 és 2015 között - közölte Sapin.

A francia tárcavezető hétfőn küldte el azt a levelet Jyrki Katainen munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős uniós biztosnak, amelyben megerősíti, hogy Franciaország jövőre is megtartja a gazdaságpolitikája két pillérét: a felelősségi és szolidaritási paktumot, amely új munkahelyek teremtéséért cserébe adókedvezményeket biztosít a vállalati szférának, valamint a 21 milliárd eurós megtakarítást.

Az Európai Bizottság levélben kért magyarázatot Párizstól arra, hogy miért kíván eltérni az Európai Tanács által meghatározott költségvetési céloktól, valamint arra, hogyan kívánja végrehajtani a 2015-ös költségvetési politikáját. Brüsszel szerdán mond véleményt arról, hogy Franciaország tiszteletben tartja-e a jövő évi tervezetében az uniós szabályokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mercury, 2014.10.27 19:05

Ott legalább megtalálják az adócsalókat. Nálunk védik őket, főleg a kormány oligarchái közelében.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.10.27 18:51

...háttérhatalmi belső harcok ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html