Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lesznek daganatok, de nem fognak növekedni. Ez rendben van, különösen az idős emberek esetében. Meg lehet tartani az életminőséget - mondta a portál cikke szerint stockholmi Karolinska Intézetben elmondott beszédében a Kiotói Egyetem 76 éves főigazgató-helyettese. Hondzso Taszuto James P. Allison amerikai kutatóval együtt érdemelte ki a legrangosabb tudományos elismerést a rák elleni modern immunterápia, a negatív immunreguláció gátlására irányuló tumorterápia kifejlesztéséért.

Kutatásaik során a tudósok arra koncentráltak, hogy egyes fékek feloldásával az immunrendszer képes legyen megtámadni a rákos sejteket. Felfedezéseik mérföldkövet jelentettek a rák elleni küzdelemben.

A Nobel-díj december 10-i átadására Stockholmba érkezett Hondzso és James P. Allison több előadást és sajtótájékoztatóit is tart a svéd fővárosban kutatásairól. Allison a japán tudóshoz hasonlóan annak a véleményének adott hangot, hogy nem valószínű, hogy a rákot ki lehet irtani a következő évtizedekben, de jelentős előrelépések lehetnek a betegség kezelésében. "Hamarosan közel kerülhetünk néhány ráktípushoz" - hangoztatta az amerikai kutató, emlékeztetve a melanoma kezelésében elért eredményekre. "De soha nem lesz a világ mentes a daganatoktól" - tette hozzá.

A 9 millió svéd koronával (282 millió forint) járó tudományos Nobel-díjakat hétfőn adják át a svéd fővárosban, a díjátadó ünnepséget hagyományosan az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján tartják.