Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ABB villámtöltőit 2022-től integrálják a villanymotoros versenyautók világbajnoksági rendszerébe, vagyis az FIA égisze alatt évek óta erősödő versenysorozat a kilencedik évadától már ezekkel tölti majd az autókat.

A töltők végleges specifikációját az ABB Energetika csapatának mérnökei, valamint a FIA és a Formula-E motorsport-irányító testülete jelenleg még értékeli; a cél olyan innovatív és biztonságos megoldásokat fejleszteni a hordozható egységekhez, hogy azokkal két versenyautót is lehessen egyidejüleg tölteni. Az új akkumulátortechnológiának köszönhetően a kocsik könnyebbek, gyorsabbak és energiahatékonyabbak lesznek.

Alejandro Agag, a globális, teljesen elektromos hajtású járművek versenysorozatának elnöke és társalapítója elmondta: "Amióta a 4. évadban az ABB névadó szponzorként csatlakozott a FIA Formula-E bajnoksághoz, szoros együttműködés keretében azon dolgozunk, hogy a versenysorozattal tesztkörnyezetet teremtsünk a versenyautókban alkalmazott technológiák sorozatgyártásba vételének, ami a versenysorozat eredeti célját is elősegíti, hogy az elektromos járművek elterjedésének felgyorsításával ellensúlyozzuk a klímaváltozást. Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy milyen eredményeket hoz majd a hosszú távú partneri együttműködésünk" - fűzte hozzá Agag.

Kép: fotó: ABB

Az ABB már több mint 14 ezer DC villámtöltőt telepített a világ több mint 80 országában. A globális piacvezető pozíciót a cég például a "Electrify America", az "IONITY" és a "Fastned" márkanéven ismert rendszerek népszerűvé válásának is köszönheti. Ami pedig a versenysportot illeti: az ABB a Formula-E közötti "generális" hivatalos partnersége mellett immár a TAG Heuer Porsche csapatát is támogatja.