Forradalmi újítás az oroszoktól

Az egyik orosz áruházláncnál olyan áruk is kaphatók, amelyeken felirat figyelmezteti a vásárlókat arra, hogy a terméket Oroszországgal ellenséges országban - Lengyelországban - gyártották. A vevőknek tetszik ez a figyelmeztetés.
Barabás Júlia, 2016. november 25. péntek, 15:22
Fotó: Napi.hu

"Figyelem, figyelem! Az adott terméket Oroszország politikájával szemben ellenséges ország területén gyártották!" Ez a felirat olvasható az Oroszországban kapható áruk egy részén - derült ki a a Gazeta Wyborcza beszámolójából. A sajátos antireklámmal az egyik helyi diszkontlánc, a Pjatyerocska boltjaiban "tájékoztatják" a vevőket arról, hogy lengyel fűszereket készülnek vásárolni.

Az áruházlánc azt javasolja fogyasztóinak, hogy egészségük védelme érdekében kérjenek információt minden termék származási helyéről. Ez azonban nem azonos a politikai figyelmeztetéssel, amelyet az egyik Moszkvában lévő boltban helyeztek el a lengyel kaporhoz, salátákhoz és disznóhúsokhoz való fűszercsomagokra.

A Pjatyerocska vezetői az Echo Moszkva rádiónak nyilatkozva tagadták, hogy cégüknek köze lenne a feliratokhoz. Lehet, hogy "hazafias érzelmű" vásárlók vannak a  háttérben vagy a lengyel cég orosz képviselete szabotálja a termékek értékesítését.

Putyin-barát fiatalok

A lengyel gazdasági lap újságírói nem tartják kizártnak, hogy "A disznók ellensége" név alatt tevékenykedő oroszországi mozgalom tagjai állnak a feliratok mögött. A fiatalokból álló, a Kremllel szimpatizáló társaság aktivistái rózsaszínű malacruhákban támadnak a boltokra, hogy leleplezzék azokat az árukat, amelyek az uniós élelmiszerimportot megkerülve kerülhettek a polcokra. (A tiltott termékek átcímkézve kerülhetnek be Oroszországba.)

Az oroszoknak állítólag nagyon tetszik az ellenséges termékek megjelölése. Az internetes fórumokon azt kérik a hatóságoktól, hogy hasonló feliratokat tegyenek minden olyan árura, amely édes hazájukkal ellenségesnek minősülő országból származik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2016.11.26 07:14

@makkmarci: "Pl a Ladára nem kell ilyen cimke, meglátszik rajta hol gyártották."

Jogos :DDD

"Ennyit tudnak a ruszkik....."

Inkabb ennyit sem, ugyanis az uj Ladak is a Renault -nak koszonhetoek, ugyanis a Lada Renault iranyitas alatt all.
Sajnos a mai napig ha jo orosz termeket emlegetsz, akkor mindenkinek a regi dolgok ugranak be ( Pl. Uaz, Sokol ), modern termeket nem nagyon tudsz mondani. Biztos akad egy-ketto ( nekem hirtelen egy se jut eszembe ), de mar reg elvesztettek a regi szerepuket. Mondjuk a regi cuccok kozul is a legtobb azert volt tartos, mert negyszer annyi anyagbol epitettek mint a konkurensek :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

makkmarci, 2016.11.26 04:49

@waszabi:
Így van.
Pl a Ladára nem kell ilyen cimke, meglátszik rajta hol gyártották.
http://totalcar.hu/tesztek/2016/05/17/lada_granta_liftback_norma_totalcar/
http://totalcar.hu/belsoseg/2016/05/03/meghajtottuk_az_uj_ladat/
Ennyit tudnak a ruszkik.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

waszabi, 2016.11.25 16:13

Értem én, hogy hazafiasság meg minden, csak akkor mi a fsznak szerepelnek állandóan a nemzetközi porondon? Maradjanak meg maguknak, oszt jónapot. A francokat se érdekli Oroszország errefelé, ez a valós helyzet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html