Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Figyelem, figyelem! Az adott terméket Oroszország politikájával szemben ellenséges ország területén gyártották!" Ez a felirat olvasható az Oroszországban kapható áruk egy részén - derült ki a a Gazeta Wyborcza beszámolójából. A sajátos antireklámmal az egyik helyi diszkontlánc, a Pjatyerocska boltjaiban "tájékoztatják" a vevőket arról, hogy lengyel fűszereket készülnek vásárolni.

Az áruházlánc azt javasolja fogyasztóinak, hogy egészségük védelme érdekében kérjenek információt minden termék származási helyéről. Ez azonban nem azonos a politikai figyelmeztetéssel, amelyet az egyik Moszkvában lévő boltban helyeztek el a lengyel kaporhoz, salátákhoz és disznóhúsokhoz való fűszercsomagokra.

A Pjatyerocska vezetői az Echo Moszkva rádiónak nyilatkozva tagadták, hogy cégüknek köze lenne a feliratokhoz. Lehet, hogy "hazafias érzelmű" vásárlók vannak a  háttérben vagy a lengyel cég orosz képviselete szabotálja a termékek értékesítését.

Putyin-barát fiatalok

A lengyel gazdasági lap újságírói nem tartják kizártnak, hogy "A disznók ellensége" név alatt tevékenykedő oroszországi mozgalom tagjai állnak a feliratok mögött. A fiatalokból álló, a Kremllel szimpatizáló társaság aktivistái rózsaszínű malacruhákban támadnak a boltokra, hogy leleplezzék azokat az árukat, amelyek az uniós élelmiszerimportot megkerülve kerülhettek a polcokra. (A tiltott termékek átcímkézve kerülhetnek be Oroszországba.)

Az oroszoknak állítólag nagyon tetszik az ellenséges termékek megjelölése. Az internetes fórumokon azt kérik a hatóságoktól, hogy hasonló feliratokat tegyenek minden olyan árura, amely édes hazájukkal ellenségesnek minősülő országból származik.