Forradalom a Lidl boltjaiban - még nem itthon

A Lidl forradalmi újítást vezet be Lengyelországban: lehetővé teszi vevőinek, hogy mobiltelefonjuk segítségével fizessék ki a számlájukat. Az áruházlánc partnere a Google, amelynek Android Pay rendszerét használják.
Barabás Júlia, 2016. november 27. vasárnap, 10:32
Fotó: Napi.hu

A Lidl Polska forradalmasítja a számlák kifizetésének módját üzleteiben - tálalja hangzatos címmel hírét az onet.pl. A kiskereskedő a Google-lal működik együtt, amely a mobilos fizetés lehetővé tétele érdekében beindította Andoid Pay elektronikus fizetési rendszerét.

Az vásárlóknak nincs más dolguk, mint hogy letöltsék a rendszer használatát lehetővé tevő alkalmazást és hozzárendeljenek ehhez egy hitelkártyát vagy bármilyen terhelhető számlát. Az üzletben elég az érzékelőhöz közelíteni a mobilt, hogy a fizetés megtörténjen.

Az 50 zloty (3600 forint) feletti számlák esetén pin-kódot is be kell ütni. A rendszer ezenfelül további biztonsági eljárásokat is alkalmaz az ügyfél pénzének védelme érdekében. Például nem jut a kiskereskedő tudomására a vevő számlaszáma. A tranzakció után a mobilos számlát és fizetési igazolást kap a telefonjára.

HOZZÁSZÓLÁSOK