Trump kedvenc tévéjenek műsorvezetője lett a külügyminiszter szóvivője

Morgan Ortagus, a Fox televízió egyik női szerkesztő-műsorvezetőjét nevezték ki szerdán az amerikai külügyminisztérium új szóvivőjének. Elődje a Foxnál dolgozó Heather Nauer volt, akit Donald Trump jelölni akart az USA ENSZ-nagyköveti posztjára is. De közben egy Demcsák Zsuzsa-féle bukástörénetet mutatott be.
Szabó Dániel, 2019. április 4. csütörtök, 07:43
Fotó: AFP/Getty Images North America

A 36 éves Ortagus - egykori szépségkirálynő - a Fox televíziónál a nemzetbiztonsági ügyek szakértőjeként tevékenykedett. Volt tartalékos tengerészgyalogos is, valamint több kormányzati szerv, köztük az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) munkatársa. Dolgozott a pénzügyminisztériumban mint hírszerzési elemző. Szolgálatot teljesített Szaúd-Arábiában és több hónapig Irakban - jelentette az MTI helyi tudósítója.

Heather Nauert szóvivőt váltja e poszton. Nauert 2017-ben szintén a Fox televíziótól érkezett a külügyminisztériumba, de tavaly decemberben Donald Trump elnök az Egyesült Államok ENSZ-nagyköveti posztjára jelölte őt. Nauert februárban családi okokra hivatkozva visszamondta a felkérést. Mike Pompeo külügyminiszter Twitteren köszöntötte az új szóvivőt, mint fogalmazott: "el vagyok ragadtatva, hogy őt fogadhatom a külügyminisztérium új szóvivőjeként. Tapasztalatai a hírszerzői elemző munkában és a sajtó területén Amerika hasznára válnak".

Heather Nauer az elnök kedvenc tévéje, a Fox műsorvezetőjéből lett - gyakorlatilag diplomáciai tapasztalatok nélkül - a külügyminisztérium szóvivője tavaly, majd a posztja azért üresedett meg, mert Donald Trump őt akarta jelölni az egyik legfontosabb diplomáciai pozícióba, az USA ENSZ-nagykövetének. Viszont kiderült róla, hogy olyan dajka vigyázott a gyerekére, aki bevándorlóként nem vállalhatott volna munkát.

A magyar politikában nem példátlan a hasonló bukástörténet: Demcsák Zsuzsa szóvivősége ellen - férje gyanús üzleti kapcsolatai mellett -, azért is szólalt fel az akkor még létező és kormányon lévő SZDSZ 2007-ben, mert a gyermekek szegregációja elleni kormányzati program közepette a TV2 műsorvezetőjeként saját blogján a családi bölcsődekeresésről azt írta, hogy a kiválasztott helyről is kivette a gyermekét, mert "a leglelketlenebb bölcsis nénikhez és a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerültünk, mert ott volt üresedés." A visszásság a kormányzati szociális érzékenység és saját "rossz anyagi helyzetűek" ellen való kirohanása támadási felületet adott ellene, így végül visszalépett a jelöltségtől.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.04.04 10:25

Nem kell hozzá sok fantázia, hogy ezek az ex szépségkirálynők és dekoratív kinézetű tv-s hölgyemények mitől olyan alkalmasak bármire...XDDDD
És azt sem, hogy milyen módon bizonyították az alkalmasságukat.....persze az is tudás..XDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html