Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szakértőket vasárnap az M1 csatorna Szemtől szembe című műsorában Soós Eszter Petronella úgy vélte, ha Édouard Philippe miniszterelnök kormánya megbukik, az Emmanuel Macron államfő akaratából lesz, vagy "valamilyen kezdeményezési céllal" történik meg.

Szólt arról is, hogy Emmanuel Macron elnökségével szemben külföldön sokkal magasabbak voltak az elvárások, mint Franciaországban, ahol sokan nem az ő programjára, hanem Marine Le Pen ellen szavaztak. Sokan vannak most az utcán, akik rá voksoltak - tette hozzá.
Szűcs Anita úgy fogalmazott: a válságot a kormány kezeli, amely meghívta tárgyalni a sárgamellényesek képviselői mellett a politikai pártokat is, és ezzel szerinte jó lépést tett - idézi az MTI.

A szakértők egyetértettek abban is, hogy a pártrendszer valóban átalakul, a politikai törésvonalak is, de ez nem intézményes válság.
Szűcs Anita úgy vélte: a tüntetések Emmanuel Macron "jobbratolódásához" kötődnek, baloldali szavazók hátrálnak ki az elnök mögül, csalódottak, nem találnak másik pártot, ezért utcára mennek.

Soós Eszter Petronella elmondta, hogy az elnök még nem tett komoly politikai lépéseket, mint amilyen az új kormány kinevezése vagy új nemzetgyűlési programbeszéd megtartása.