Franciák a Brexitről: legyünk már túl rajta!

Francois Hollande francia államfő telefonon gratulált Theresa May új brit miniszterelnöknek, egyben megerősítette: Franciaország azt szeretné, ha a "lehető leghamarabb megkezdődnének" a tárgyalások az Egyesült Királyság kilépéséről az Európai Unióból - közölte szerda este a francia elnöki hivatal.
MTI, 2016. július 14. csütörtök, 08:04
Fotó: Reuters

A közlemény szerint a két ország vezetője "elkötelezte magát amellett, hogy folytatják a Franciaországot és az Egyesült Királyságot minden téren barátian egyesítő kétoldalú kapcsolatok fejlesztését".

Francois Hollande megerősítette, azt szeretné, ha a tárgyalások az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való kilépésről a lehető leggyorsabban megkezdődnének - olvasható az Elysée-palota közleményében.

A francia kormányszóvivő napközben jelezte, hogy Francois Hollande augusztus végén Olaszországban egyeztet a brit uniós kilépést támogató népszavazás következményeiről Angela Merkel német kancellárral és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel.

A francia diplomácia mindenképpen új lendületet kíván adni a többi 27 uniós tagállamnak, ezért Francois Hollande július 19-21. között több országba is ellátogat. Körútját Portugáliával kezdi, majd Csehországba, Ausztriába, Szlovákiába és Írországba utazik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

David Dakota, 2016.07.14 09:27

A telefonhívás előtt is megfésüli a havi 10 ezer eurós exkluzív fodrásza? :P
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html