Franciaország: bezárja egyik fő attrakcióját az Asterix vidámpark

A francia Asterix vidámpark hétfőn bejelentette, hogy bezárja egyik fő attrakcióját, a Poseidon színházat - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2021. január 25. hétfő, 14:49
Fotó: Getty Images - Fotó: Francois Pugnet/Sygma via Getty Images

Az 1989 óta működő vidámpark Poseidon színházában a látogatók delfineket és oroszlánfókákat láthattak, de az utóbbi időben állatvédő csoportok kereszttüzébe került az attrakció. A francia törvényhozás hamarosan tárgyalja az új állatvédelmi törvényt, a park a döntést megelőzve határozta el az akvárium bezárását.

A delfinárium állatait máshová költöztetik. A pandémiát követő lezárások feloldása után, várhatóan április 3-án újra megnyíló Asterix vidámparkban nem lesz több állatbemutató a Poseidon színházban - mondta el a La Parisien napilapnak nyilatkozva a park igazgatója, Nicolas Kremer.

Mint hozzáfűzte, a döntést tulajdonképpen már három éve meghozták, de szakértőkkel egyeztetve alaposan elő kellett készíteniük az állatok elhelyezését. A show 8 delfinje és 5 oroszlánfókája európai delfináriumokba kerül. Az állatok teljesen egészségesek, azonban mivel hosszú ideig éltek fogságban, már nem lehet őket visszaengedni a nyílt vizekbe. Az elszállításukra a következő hetekben kerül sor.

A Poseidon színház egyelőre bezár, de a vidámpark a jövőben egy új vizes műsort tervez a látogatók szór

HOZZÁSZÓLÁSOK