Betiltják az el nem adott fogyasztási cikkek megsemmisítését Franciaországban

Újrahasznosításra be kell szolgáltatni a ruhákat, kozmetikumokat, elektronikai termékeket, amelyeket nem sikerült eladni - jelentette be a francia miniszterelnök. A luxusipari cégeket külön intézkedésekkel vehetik rá erre - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2019. június 4. kedd, 21:45
Fotó: AFP

Betiltják az el nem adott fogyasztási cikkek megsemmisítését, a jövőben ezeket be kell szolgáltatni újrahasznosításra, újrafeldolgozásra - mondta Edouard Philippe francia kormányfő.

Évente több mint 650 millió euró értékű fogyasztási cikket dobnak el vagy semmisítenek meg Franciaországban, ötször többet, mint amennyit jótékonyság gyanánt elajándékoznak - olvasható a portálon.

A nem élelmiszer jellegű árucikkek - mint ruházat, elektronikai cikkek, higiéniai termékek, kozmetikumok - megsemmisítési tilalma négy éven belül fog életbe lépni.

Brune Poirson francia környezetvédelmi államtitkár januárban tett ígéretet a fogyasztási árucikkek kidobása problémájának megoldására, amikor egy televíziós dokumentumfilm feltárta, hogy az Amazon internetes kereskedőház megsemmisíti több millió olyan termékét, amelyet visszaküldtek a vásárlók.

A brit Burberry divatcég szintén felháborodást váltott ki tavaly azzal, hogy beismerte, évente eléget mintegy 28,6 millió fontnyi eladatlan ruházati terméket, kiegészítőket, parfümöket, megakadályozandó, hogy áron alul kerüljenek piacra.

HOZZÁSZÓLÁSOK