Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kórházban 198-en hunytak el a fertőzés következtében az elmúlt 24 órában a pénteki 305 után, és ezzel 14 050-re emelkedett a kórházi halottak száma. Az idősotthonokból és a szociális intézményekből - ahol a járvány kezdete óta 8564-en vesztették életüket - 170 új halálesetet jelentettek az előző napi 84 után - idézi a francia egészségügyi minisztérium közlését az MTI.

Az intenzív osztályokon 17. napja csökken a súlyos betegek száma, ahol jelenleg 4725 Covid-19 fertőzött fekszik. Ez 145-tel kevesebb, mint pénteken.

Az egészségügyi tárca ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a más betegségekben szenvedőkkel együtt 7525 embert ápoltak szombat este intenzív osztályokon, ami 50 százalékkal magasabb szám, mint a járvány kezdete előtt a francia egészségügyben rendelkezésre álló ötezer intenzív ágy. A karantén feloldásához ez utóbbi mutatót tartják a szakemberek irányadónak az egészségügy teherbíró képességének megítélése szempontjából.

Jóllehet a kórházakba még az elmúlt 24 órában is felvettek 999 Covid-19-beteget, összességében a kórházban kezeltek száma péntek óta 436-tal 28 222-ra csökkent. Immáron tízedik napja csökken a kórházban kezeltek száma, és március 1-je óta a gyógyultan távozók száma 44 594-re emelkedett.

A regisztrált fertőzöttek száma szombat este 124 114 volt.

Olivier Véran egészségügyi miniszter a Párizshoz közeli Saint-Denis tesztlaboratóriumában tett látogatásán szombaton megerősítette, hogy a jelenlegi napi 50 ezer tesztelésről a kijárási korlátozások május 11-i feloldásakor heti 700 ezerre fog emelkedni a tesztelések száma országszerte.

Minden koronavírusos tünetet produkáló franciát, és minden pozitív esettel kapcsolatba került embert tesztelni fognak. Valamennyi francia állampolgár tesztelése azonban "lehetetlen és egészségügyileg nem is lenne is értelme" - mondta a tárcavezető, miközben számos munkahely jelezte, hogy szűrni fogja a munkába visszatérő alkalmazottait.

Az AFP francia hírügynökség összesítése szerint a járvány kezdete óta legalább 25 egészségügyi dolgozó vesztette életét a Covid-19 fertőzésben.