Franciaországban felgyorsult a járvány terjedése

Franciaországban felgyorsult az új típus koronavírus terjedése: két újabb áldozattal a halálos áldozatok száma 11-re emelkedett szombaton, a diagnosztizált fertőzöttek száma pedig meghaladta a hétszázat.
Rácz Gergő, 2020. március 7. szombat, 18:31
Fotó: Marketing

A teljes országban továbbra sem hirdették ki a járványhelyzet harmadik, legsúlyosabb fokozatát, de a két leginkább érintett megyében a tanintézmények a következő két hétben zárva maradnak - írja az MTI.

Az egészségügyi tárca szombat délutáni tájékoztatása szerint a járvány januári kezdete óta 716 megbetegedés történt, és az előző nap óta további két megfertőződött idős ember hunyt el.

Miután a vírus nem egyforma intenzitással terjed az ország különböző területein, péntek este csak a betegség által leginkább sújtott két megyében, a Párizstól északra található Oise és az északkeleti Haut-Rhin megyékben vezettek be drasztikusabb intézkedéseket az illetékes hatóságok. Ennek egyik elemeként semmilyen oktatási intézmény nem nyit ki a következő két hétben.

A megbetegedések számának növekedése a múlt héten gyorsult fel Franciaországban, amely Olaszország és Németország mellett a Covid-19 fertőzés egyik fő gócpontja lett Európában. Szakértők szerint a hatóságok már készítik elő a harmadik fokozat bevezetését, ami azt jelenti, hogy iskolabezárásokra, a tömegközlekedés korlátozására, rendezvények lemondására lehet számítani.

Az egészségügyi tárca jelezte, hogy jóllehet egyelőre nem léptetik életbe a harmadik fokozatot, az ország valamennyi egészségügyi intézményének készen kell állnia egy rendkívüli egészségügyi helyzetre.

HOZZÁSZÓLÁSOK