Timmermans: a minimálbér a mediánjövedelem 60 százaléka lehetne

Tévednek azok, akik a status quót védik, számos területen reformokra van szükség az Európai Unióban - hangoztatta Frans Timmermans, az európai szociáldemokraták listavezetője a csúcsjelöltek szerda esti vitáján.
Szász Péter, 2019. május 15. szerda, 22:31
Fotó: AFP

Minden tagországban be kellene vezetni a minimálbért, azt a mediánjövedelem legalább 60 százalékában meghatározva, minden európai fiatalra ki kellene terjeszteni az Erasmus-programot, 16 évre kellene leszállítani a választókort, illetve fő prioritássá kellene tenni az éghajlatpolitikát - idézi az MTI a politikust.

A migráció kapcsán úgy fogalmazott, hogy Európa minden alkalommal elveszíti lelke egy darabját, amikor meghal egy menedékkérő a Földközi-tengeren.

Beszélt a belső szolidaritásról is, kiemelve, hogy az nem "á la carte menü". Előbb-utóbb a belső határellenőrzések visszaállításával fog járni, amennyiben egyes kelet- és közép-európai országok továbbra is elutasítják a szolidaritást, márpedig ezt el kellene kerülni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.05.16 08:11

@na4:
Szóval szerinted a minimálbér ötlete rossz?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.05.15 23:15

A mélyreható reformok első lépése, hogy téged kirúgnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html