Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ünnepi időszakban az elmúlt években is megugrottak a futárcégek megbízásai Lengyelországban, ám idén a járvány miatt egész évben nagy volt a hajtás. Ugyanakkor a több munkának köszönhetően egy hónapban akár 8000 ztotyt (640 ezer forint) is kereshettek a futárok - derül ki a Business Insider Polska cikkéből.

Ahhoz, hogy valaki futárként elhelyezkedhessen elég 18 évesnek lennie, rendelkeznie kell jogosítvánnyal, autóval, robogóval vagy biciklivel. Ha ez megvan, máris el lehet kezdeni a munkát a diszpécserrel, aki irányítja a szállítmányokat a címekre. A munka feltételei számos tényezőtől függenek, olyanoktól, mint a cég, ahol a futár dolgozik, vagy a termék, amit kivisz. A nagyvárosok többségében jellegzetesen öltözött futárok dolgoznak..

Az ételkihordók tele vannak munkával, elsősorban asz online rendelések miatt. Csak az első félévben 11 százalékkal nőtt a rendelések száma. Jelenleg 10 emberből 7 vásárol az interneten Lengyelországban, ami az ünnepek alatt nőhet. A DPD Polskának hétezer futárja, amit az ünnepi időszakban 15-20 százalékkal emelnek.

Az idén a járvány miatt már szeptemberben megkezdték a munkatársak toborozását, garantálva nekik a forgalmat és 700 zlotys családi pótlékot kínálva. Ez kuponokat jelent, amelyekkel a futár és családja részletre vásárolhat, illetve orvosi ellátásban vehet részt magánklinikákon. A munkaidő rugalmas.