Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kínai Hangcsouban tartott kétnapos csúcstalálkozó után hétfőn kiadott közleményükben az állam- és kormányfők rámutattak, hogy a globális növekedés még mindig alacsonyabb a kívánatosnál, és továbbra is lefelé mutatnak a kockázatok.

Megerősítették, hogy a monetáris, fiskális és strukturális politika minden rendelkezésre álló eszközét bevetik a feltörekvő országok növekedésének lassulása, valamint az Európai Unió elhagyásáról hozott brit döntés miatt fokozódó bizonytalansággal szembesülő világgazdaság bővülésének elősegítésére. Jelezték, hogy proaktívan kezelik a Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetéséről hozott döntés potenciális gazdasági és pénzügyi következményeit.

Keynes szelleme visszatér ?

Az állam- és kormányfők egyetértettek abban, hogy az árfolyamok túlzott ingadozásai és rendezetlen mozgásai kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak a gazdasági és pénzügyi stabilitásra. Leszögezték, hogy ellenzik a protekcionizmus minden formáját a kereskedelem és a befektetések terén. Az erős, fenntartható és kiegyensúlyozott növekedés megteremtésének érdekében azt szorgalmazták, hogy az egyes országok ne csak a monetáris lazításra támaszkodjanak, hanem pörgessék fel az állami kiadásokat is.

Költségvetési stratégiáink ugyanolyan fontosak (mint monetáris politikáink), a fiskális politikát és a költségvetési kiadásokat a növekedést jobban elősegítő módon alakítjuk - mutattak rá.

A kínai acéltúltermeléssel kapcsolatban a G20-csoport vezetői döntöttek arról, hogy egy új globális fórumot hoznak létre annak megvitatására, hogy miként tudnák csökkenteni a piacokat felforgató ipari túltermelési kapacitásokat és szubvenciókat.